Pocky – saldžios biskvitinės lazdelės

Japoniškas užkandis Pocky yra saldi biskvitinė lazdelė, padengta šokoladiniu užpilu. Lengvi, traškūs sausainiai yra ilgametė Japonijos užkandžių ikona ir puikiai tinka keliaujant. Japonijoje netgi yra Pocky diena – lapkričio 11 d. Kodėl būtent ši data? Nes 11-11 atrodo kaip Pocky pagaliukai!

Pocky debiutavo 1966 m., kai vienintelis šokoladas Japonijoje buvo didelės plytos, importuotos iš JAV arba Europos. Ezaki Glico kompanijos gaminami Pocky buvo genialiai paprasti – plonas biskvito pagaliukas, nuo viršaus iki galo padengtas švelniu šokoladu. Šio novatoriško užkandžio tikslinė rinka buvo jaunos moterys, ieškančios lengvo ir patogaus užkandžio. Kaip vėliau paaiškėjo, lipnūs nuo šokolado pirštai trukdė Pocky valgytojams jais laisvai mėgautis, todėl sausainių galiukai dabar paliekami „pliki“.

Nors sausainiai pradėjo gyvuoti Chocotek pavadinimu, po kelių metų jie buvo pavadinti mums žinomais Pocky. Pokkīn yra onomatopėja, apibūdinanti traškėjimą, kai biskvitinis pagaliukas perlaužiamas pusiau. Nors didžioji rinkos dalis neturi nieko prieš žodį Pocky, Europos šalys žino šį užkandį kaip Mikado. Be to, dar visai neseniai šie sausainiai dar buvo vadinami Rocky of Malaysia, nes Malaizijoje žodis pocky turi nepadorią reikšmę.

Pocky sausainiai labai išpopuliarėjo nuo pat pradžių, iki 1968 m. atnešę apie 30 milijardų jenų pelno. Originalūs pagaliukai buvo padengti šokoladu, vėliau atsirado begalė kitų skonių. Skirtingose šalyse galima rasti sezoninių bei riboto leidimo skonių – kivių, mangų ir mėlynųjų saldžiųjų bulvių arba raukšlėtojo meliono Yubari.

Kiti gamintojai

Atnaujinama…
  • Krepšelyje nėra produktų.