PRINGLES

Sustabdyk mus, jei jau girdėjai – chemikas, mokslininkas ir mokslinės fantastikos autorius įeina į virtuvę… Tai ne koks nors pokštas, o tai, kaip iš tikrųjų buvo sukurti Pringles. Per daugelį metų šimtai žmonių prisidėjo prie to, kad Pringles taptų tokiu gardžiu užkandžiu, koks jis yra šiandien, tačiau jų sukūrimo nuopelnai priklauso trims žmonėms: Fredric Baur, Alexander Liepa ir Gene Wolfe.

Fredrikas Bauras pradėjo kurti Pringles XX a. šeštojo dešimtmečio viduryje, kai ieškojo alternatyvos bulvių traškučiams, kurie dažnai būdavo riebūs, pasenę ir sulūžę. Jis praleido daugiau nei dvejus metus prie jų kūrimo ir būtent jis sukūrė jų unikalią formą (vadinamą hiperboliniu paraboloidu) ir vamzdinę skardinę, į kurią jie buvo supakuoti. Jis taip didžiavosi savo darbu, kad kai mirė, buvo palaidotas Pringles skardinėje.

Aleksandras Liepa tęsė tai, ką pradėjo Fredrikas, tobulindamas bulvių traškučių skonį. Galiausiai už pastangas jam buvo atlyginta – jis buvo įrašytas į patentą kaip išradėjas.

Gene’as Wolfe’as įvertintas kaip asmuo, išradęs Pringles bulvių traškučius gaminančią mašiną. Vėliau jis tapo mokslinės fantastikos autoriumi, išleidusiu daugiau kaip trisdešimt romanų. Jis taip pat labai panašus į Mr. P, kurio atvaizdas puikuojasi ant pakuočių!

Kai kam dar kyla klausimas – kaip teisingai valgyti Pringles traškučius? Nėra neteisingo valgymo būdo! Tačiau kai kurie žmonės teigia, kad geriausia juos valgyti traškučio “viršumi” (ta puse, kuri nukreipta į pakuotės dangtelį) į apačią, t.y. kad viršus liestų liežuvį. Paprastai traškučių viršuje būna daugiau prieskonių nei apačioje, todėl taip pajusi intensyviausią skonį!