Dorayaki - nuostabus ir kultinis japoniškas skanėstas, džiuginantis skonio receptorius puriu saldžios pupelių pastos apvalkalu. Įsivaizduok du minkštus blynelius, švelniai apgaubtus švelniu virtų adzuki pupelių ir cukraus įdaru. Šis nuostabus derinys, Japonijoje vadinamas wagashi, yra ne tik užkandis, bet ir kultūrinė patirtis kiekviename kąsnyje.
Nors tikslias dorayaki ištakas gaubia tam tikra paslaptis, manoma, kad jis suklestėjo Edo laikotarpiu (1603-1868 m.). Tada jis greičiausiai buvo tik vieno blyno sluoksnio - žavus kontrastas šiandien gaminamiems dvipusiams blynams. Šią transformaciją padarė Usagiya, Tokijo parduotuvė, kuri 1914 m. pasauliui padovanojo dabar žinomą formą.
Dorayaki universalumas atsiskleidžia per įvairius įdarus. Nors vyrauja klasikinė azuki pupelių pasta, drąsūs gurmanai gali išbandyti šokolado, matcha, kremo ir net vaisių skanėstus. Pats pavadinimas turi keistą žavesį. Jame susilieja japoniški žodžiai "gongas" (dora) ir "kepti" (yaki), galbūt tai reiškia, kad blyneliai panašūs į instrumentą. Popkultūroje dorayaki tapo nepakartojamu skanėstu, kuriuo maitinamas Doraemonas, kultinis robotas katinas iš ateities.