Šie guminukai yra žuvytės formos, išsiskiriantys savo unikaliu “raudonu” skoniu. Taip pat tai yra vieni iš nedaugelio guminukų, savo sudėtyje neturintys gyvulinės kilmės želatinos. Guminukus sukūrė Malaco – konditerijos kompanija, įsikūrusi Švedijoje. Kodėl žuvytės? Švedija pasižymi pelninga žvejybos pramone, tad Malaco gyvūno pasirinkimas gali būti interpretuojamas kaip saldi duoklė vietinei industrijai. Ilgainiui šios žuvytės perplaukė Atlanto vandenyną – 1950 m. Malaco pristatė Swedish Fish JAV vartotojams ir 60-70-aisiais guminukai tapo tikru hitu.
Šiuo metu Amerikos rinkai skirti Swedish Fish guminukai yra gaminami Kanadoje ir platinami Mondelēz International kompanijos. Žuvytės yra ne tik tradicinio “raudono” skonio, bet ir žalio, geltono bei oranžinio, o kiekvienas guminukas yra paženklintas žodžiu “Swedish”. Kalbant apie “raudoną” skonį. Vieni sako kad guminukai yra europiečiams gerai žinomų bruknių skonio, tuo tarpu amerikiečiai sako kad tai yra tiesiog uogų, o kai kurie tvirtina kad skonis yra būtent vyšnių. Beje pačioje Švedijoje guminukai yra vadinami Pastellfiskar (“išblyškusi žuvis”) ir egzistuoja net sūraus saldymedžio (salmiako) skonio, mat Švedijoje saldymedis yra labai populiarus.